dilluns, 9 de març del 2009

El canals RSS



És dificil fer-se una idea de què es tracta, ja que en el món del web són un concepte nou, i un poc abstracte, ja que pròpiament no es veuen.

Podríem dir que es tracta d'un mecanisme tecnològic, basat en arxius XML, que facilita estar al dia de les novetats que es publiquen a les nostres web preferides, sense necessitat de visitar-les periòdicament. Una vegada ens hem subscrit a un canal RSS, rebrem periòdicament notícies de les actualitzacions de la pàgina web que ens hem subscrit.

I què són els arxius XML?

Els arxius XML es tracta d'un format que etiqueta molt bé la informació, la qual cosa l'ha convertit en el format d'intercanvi per excel·lència. Els RSS estan basats en aquest format, i ens permeten agafar la informació d'un web i reutilitzar-la com vulguem.

Per a què ens serveix en educació?

Aquesta eina ens permet accedir a qualsevol informació del nostre interés, i com ja he dit abans suscriure't a diferents pàgines interessants per a la nostra informació ens permet estar enterades i enterats de totes les novetats que ens envolten en el món escolar. Així com per exemple podrem fer que ens arriben totes les novetats de la borsa de treball quan ens toque opositar.


Aquesta pàgina m'ha servit de gran ajuda i a més esta explicat en una sèrie de vinyetes. Com aquesta:


http://www.proyectoautodidacta.com/tag/suscripcion/



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada